INFO OM NYFØDTFOTOGRAFERING

Jeg har stor lidenskap for å fotografere de alle minste! Det krever en del i å ta bilder av nyfødte babyer, men det er så utrolig givende å være en del av et barns liv når de er bare noen få dager gammel. Godt samarbeid og planlegging hjelper til å gjennomføre en vellykket fotografering og da har jeg samlet noen tips for å hjelpe dere blir klare til fotograferingen.

 

BESTILL I GOD TID:

For å sikre plass i boken er det lurt å bestille nyfødtfotografering i god tid før terminen, helst 2-5 måneder i forveien. Termindatoen er skrevet inn i boken min. Deretter tar dere kontakt så fort som mulig etter fødselen slik at vi kan finne en dag for å ta bilder. Det er viktig at beskjeden kommer før du har kommet hjem, spesielt om du føder i høysesongen, helst når du informerer familie og venner. En enkelt sms fra pappaen med "barnet er født!" er mer en nok! Tlf er 95284415

NYFØDTFOTOGRAFERING:

Nyfødtfotograferingen foregår normalt innen de første 10 dager. Det er flere grunner for å ta bilder så fort som mulig. For det første er de ganske søvnig og lettere å flytte gjennom poseringer. Rundt ca 10-14 dager begynner de å bli litt mer våken, begynner å strekke seg mer, kan begynne med kolikk og melkeutslett. De også vokser veldig fort de første ukene og plutselig er denne helt ferske, dyrebare tiden borte for alltid. Men...jeg har lang erfaring med å ta bilder av nyfødte babyer mellom 5 dager og 4 uker, så om du ikke har forhåndsbestilt fotograferingen, ellers babyen er ikke klare å ta bilder før den er noen uker gammel, ikke stress. Bildene blir nydelige uansett. Å være nybakte foreldre er utrolig slitsomt og dette skjønner jeg VELDIG godt! Tanken ved å komme dere ut av huset med en så fersk baby kan virker overveldende, men tiden rett etter fødselen forsvinner veldig fort og jeg lover det er verdt turen. Studioet har et berolige og avslappede energi som egner seg optimalt for dere å ta en pause fra foreldrerollen, ta beina opp på bordet og slappe av uten stress med drikke og litt snacks. Prisen inkluderer bilder sammen med foreldrene.

PRAKTISK INFO:

* Det er viktig med ro for å holde stressnivået ned når babyen skal fotograferes. Søsken som ikke skal være med på bildene bør holdes hjemme. Hvis du har bestilt nyfødtfotografering med søsken er det alle best å ha yngre søsken der for den første delen av fotograferingen og deretter bli kjørt til barnehagen eller bli hentet av besteforeldre om mulig. Hvis ikke dette er mulig er det mulighet for å ta de ut i nærområde for å leke mens resten av bildene blir tatt av babyen helt i ro. Det er en sikkelpark for småbarn ca 5-10 minutter gåtur fra studioet (ellers 1 minutt å kjøre). Om småsøsken må absolutt være der for hele fotograferingen er det lurt å ha med ipad, film og matpakke slik at lidnivåen er holdt helt minimalt, ellers kan det bli vanskelig å få fine bilder av babyen.

 

* Uansett om du ikke har planlagt å gi smokk, eller du har prøvd men babyen ikke vil ta, er det en stor fordel å ha den med. Det er et bra hjelpemiddel når babyen begynne å småvåkne når jeg flytte de og de ofte roer seg ned fort igjen med noe å syte på. Mam Start 0-2m er den jeg får de fleste å syte på når de er ikke vant til å ta smokken.

 

* For å unngå flassete hud er det lurt å begynne å bruke en myk og våt klut og smør godt med olje noen dager på forveien. Gjør dette samme morgen babyen skal fotograferes, samt smøre godt med en godkjent parfymefri babylotion.

 

* På studioet har jeg alt du trenger til fotograferingen, med en god utvalg av rekvisitter, luer, strikketruser, hårbånd og en del annet, alt med en ren og naturlig stil. Om du har egen strikketøy, eventuelt hentesett osv du vil bruke i fotografering er det veldig koselig og stas å bruke i bildene.

 

* Studioet er oppvarmet ekstra godt for de minste skal ikke være for kaldt, da de fleste klarer ikke å regulere temperaturen enda. Viktig å kle på dere selv i noe som er komfortable og du kan justere ved behov.

 

* Fotografering er veldig avslappet og det er satt av god tid for kos, mating av babyen og bleieskift. Noen babyer trenger å spise litt oftere enn normalt da de blir forstyrret litt mer gjennom fotograferingen. Hvis du bruke flaske har jeg mikro og vannkoker for dere som må varme opp flaskene. Husk å ta ekstra mme i tilfelle babyen må ha litt mer mat en det som den spiser normalt.

 

*SYKDOM: Det er alltid uforutsigbar ved sykdom, spesielt når kroppen til mor har vært gjennom en stor påkjenning. Om du, babyen eller en andre i familien er syk, avbestille vi fotograferingen og finne en ny dag for å ta bilder. Hvis noen i familien har smittsomme sykdommer er det ekstremt viktig at vi utsette fotograferingen da jeg kan smitte andre sårbare småbarn videre.

 

PRIS: Nyfødtfotografering 1000kr ----- Nyfødtfotografering med søsken 1500kr

Hvis du har flere spørsmål eller ønsker å bestille fotografering klikk her - - TA KONTAKT

instagram

KONTAKT

studio | Heggedal, Asker

lrostoen@fotografixstudios.com

tlf 952 84 415

follow me

facebook
pinterest
instagram
twitter 1